Finnish language exercises

Minä meni torin keskustassa. Minä halusin ostaa porkanat. Torilla oli hyvät porkanat/porkanoita ja houono porkanoita. Porkanat olivat halpa kosak nyt on kesä. Talvella, porkanat ovat kallis. Minä tulin takaisin kotin ja menin keittiöön koska haluisin tekee ruoka. Minä olin nälkä.

Hyvä – huono
Kuma – kylmä
Vaikea – helppo
Pieni – iso/suuri
Uusi – vanha
Kaunis – ruma
Lämmin – viileä
Paljon – vahan
Valoisa – pimeä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.